Berichten over Middelen: nieuws

 1. De rol van koffie, aspirine en roken

  Net als bij veel andere aandoeningen spelen bij de ziekte van Parkinson erfelijke factoren, factoren uit de omgeving, en de interacties tussen die twee, een hoofdrol. Dit geldt zowel voor de kans op het krijgen van de ziekte, als voor de leeftijd waarop dit gebeurt, en het verloop ervan. Onderzoekers uit het Duitse Lübeck bestudeerden de rol van drie veelvoorkomende leefstijlfactoren: koffie drinken, inname van aspirine, en roken, en stelden verschillende relaties met de ernst van parkinsonsymptomen vast.

  Toon volledig bericht

 2. Cannabis beetje schadelijk

  Cannabis of marijuana staat vooral bekend als (betrekkelijk onschuldige) drug, populair voor recreationeel gebruik om ‘high’ of ‘stoned’ van te worden. Een groep onderzoekers uit het Amerikaanse Colorado heeft zich recentelijk gebogen over de vraag of het gebruik van cannabis veilig is voor mensen met parkinson.

  Toon volledig bericht

 3. Alcoholconsumptie en risico op de ziekte van Parkinson

  Over het ontstaan van de ziekte van Parkinson is veel nog niet bekend. In diverse studies is aangetoond dat het roken van sigaretten en het drinken van koffie de kans op het krijgen van de ziekte van Parkinson verkleinen. De mogelijke invloed van het drinken van alcoholische dranken op het ontstaan van de ziekte is onderwerp van deze studie.

  Toon volledig bericht

 4. Aankondiging van een groot onderzoek naar effectiviteit van CBD-olie bij ziekte van Parkinson

  Een nieuw onderzoeksproject - één van de grootste van zijn soort in de wereld - gaat van start in het Verenigd Koninkrijk (VK) om CBD-olie te testen als behandeling van psychose en hallucinaties gerelateerd aan de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 5. Roken en de ontwikkeling van motorische en niet-motorische verschijnselen van de ziekte van Parkinson

  Er is enig bewijs dat roken en het moment waarop parkinsonsymptomen zich manifesteren met elkaar te maken hebben. In deze studie werden 262 deelnemers bevraagd over hun huidige en vroegere rookgewoontes, met name hoe lang en hoeveel ze gerookt hadden. Ze werden ook bevraagd over gedragsstoornissen, depressie, slaapproblemen, reukproblemen (hyposmia) en obstipatie.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven