Berichten over Nieuws: MSA

 1. Online MSA congres Mission MSA: hope for a cure

  Van 22 tot en met 24 september organiseert de Defeat MSA Alliance (Verenigde Staten) samen met negen andere goede doelen een gratis conferentie in verschillende talen voor de wereldwijde MSA-gemeenschap.

  Toon volledig bericht

 2. Gezocht: deelnemers met MSA voor Heads-Up studie

  Heads-Up: schuin slapen met een verhoogd hoofdeinde om bloeddrukproblemen te verlichten.

  Toon volledig bericht

 3. Brochure over MSA

  De International Parkinson and Movement Disorder Society geeft informatie over Multipele Systeem Atrofie (MSA).

  Toon volledig bericht

 4. Muziek maken, musea bezoeken of de natuur in: jong dementerende Rob (59) zoekt met lotgenoten naar zinvolle dagbesteding

  Rob van Gils (59) was altijd kerngezond, tot hij ineens een hersenaandoening en dementie kreeg. Hij viel tussen wal en schip: hij kon niet meer werken, maar voelde zich tegelijkertijd nog te goed voor de aangeboden dagbesteding. Het maakte hem depressief. (Bron: EenVandaag.nl)

  Toon volledig bericht

 5. Blaasontsteking draagt bij tot neurologische aandoening MSA

  Onderzoek van KU Leuven en Van Andel Research Institute toont aan dat na een ontsteking van de urineblaas er een verhoogde kans is om meervoudige systeem atrofie (MSA) te ontwikkelen. 

  Toon volledig bericht

 6. Vul de vragenlijst in over pijn bij MSA

  Onderzoekers van de universiteit van Innsbruck doen onderzoek naar pijn bij mensen met MSA. Heeft u MSA of bent u mantelzorger voor iemand met MSA? Vul dan de vragenlijst in! Deze vragenlijst is beschikbaar in het Engels en in het Duits. Er is geen Nederlandse versie.

  Toon volledig bericht

 7. Meer informatie over MSA (Engelstalig)

  Bent u op zoek naar meer informatie over MSA? We zetten een aantal interessante Engelstalige websites voor u op een rij.

  Toon volledig bericht

 8. Huisartsenbrochure parkinsonismen

  Omdat parkinsonismen zeldzaam zijn, weten huisartsen vaak weinig over deze ziekten. In de brochure die u aan uw huisarts kunt overhandigen staat beschreven wat de huisarts over de symptomen en de behandeling van uw aandoening moet weten. 

  Toon volledig bericht

 9. Kwaliteitsstandaard Atypische Parkinsonismen

  De Kwaliteitsstandaard Atypische Parkinsonismen heeft tot doel mensen met atypische parkinsonismen in alle fasen van de ziekte optimaal te behandelen en daardoor optimaal te laten functioneren. Deze kwaliteitsstandaard is bedoeld voor zorgverleners uit alle medische en niet-medische beroepsgroepen die betrokken zijn bij de diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met atypische parkinsonismen.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven