Slik- en speekselproblemen (18 januari 2018)

22-01-18.jpgmaandag 22 januari 2018

Presentatie Slik- en Speekselproblemen bij de ziekte van Parkinson door Selma de Wit.

De theater voorstelling “Kristallen Tranen” kon door plotselinge ziekte van Hans Holtslag niet doorgaan. Daarvoor in de plaats heeft Selma de Wit, logopedist van Liemerije, een presentatie gegeven over “Slik- en speekselproblemen bij de ziekte van Parkinson”. Ze heeft uitgelegd hoe speekselverlies en slikproblemen kunnen ontstaan.

Ca. 1/3 van de Parkinson patiënten heeft hier last van, meestal niet in een vroeg stadium van de ziekte. Ook heeft ze verteld hoe dit kan worden voorkomen en worden behandeld. Een betere houding, therapie, andere voeding, specifieke hulpmiddelen of medicijnen kunnen daarbij helpen.

Veel Parkinson patiënten hebben problemen met het slikken van pillen. Milde slikstoornissen zijn voor een logopedist makkelijk te behandelen, maar ernstige slikstoornissen vragen meer expertise; samenwerking met diëtist is net als bij alle andere slikstoornissen noodzakelijk. De gegeven informatie werd voor de toehoorders gewaardeerd en er werden ook veel vragen gesteld door het publiek. Selma heeft met haar presentatie de uitgevallen theatervoorstelling van Hans Holtslag die middag uitstekend vervangen. U kunt de PowerPoint presentatie opvragen via info@liemerije.nl

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Zevenaar

Logo Parkinson_CAFE_300

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Liemerije Droostaete
Fuutstraat 52
6921 WJ DUIVEN
Tel: 088-0441999

Stuur een mail naar Parkinson Café Zevenaar

Terug naar boven