Parkinson en autorijden

Parkinson en autorijden

Mag ik nog wel autorijden? Het is misschien niet de eerste gedachte die u heeft wanneer u de diagnose ziekte van Parkinson krijgt. In dit dossier geven we handvatten die u helpen in te schatten of autorijden voor u verantwoord is.

Artikelen over parkinson en autorijden

ParkinsonTV

ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson. Iedere maand nemen presentator Marten Munneke of presentatrice Marlies van Nimwegen en vaste gast prof. dr. Bas Bloem plaats aan de ParkinsonTV-tafel. Tijdens de uitzending spreken zij, samen met een ervaringsdeskundige en een in parkinson gespecialiseerde zorgverlener, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

Bekijk hier de uitzending 'Verkeer en Parkinson':

De Parkinson Op Maat-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen de onderzoekers nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Een onderdeel van de Parkinson op Maat-studie, is de zogenaamde vraagbaak. Experts geven hierin antwoord op vragen over verschillende thema's.

Ga naar de vraagbaak over 'Parkinson & Verkeer'

Terug naar boven