Parkinson en autorijden

Mag ik nog wel autorijden? Het is misschien niet de eerste gedachte die u heeft wanneer u de diagnose ziekte van Parkinson krijgt. In dit dossier geven we handvatten die u helpen in te schatten of autorijden voor u verantwoord is.

Geen rijtesten CBR door coronavirus

Naar aanleiding van een melding van een lid heeft de Parkinson Vereniging navraag gedaan bij het CBR over het annuleren van rijtesten in verband met het coronavirus. Alle activiteiten waarbij sprake is van klantcontact liggen momenteel stil. Het CBR geeft aan dat het onwenselijk is dat iemand pas kort voor het verlopen van het rijbewijs een verwijzing naar een rijtest krijgt, terwijl deze nu niet wordt afgenomen.

Omdat het lastig is om alle klanten afzonderlijk te bedienen is het advies van het CBR om in dit geval de klantenservice te bellen voor advies: 088-2277700. Mocht dit niet tot een bevredigend antwoord leiden, dan kunt u een klacht indienen bij het CBR via de website. Ondertussen zoekt het CBR in samenwerking met andere partijen naar een algemene oplossing in deze crisistijd.

Artikelen over parkinson en autorijden

ParkinsonTV

ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson. Iedere maand nemen presentator Marten Munneke of presentatrice Marlies van Nimwegen en vaste gast prof. dr. Bas Bloem plaats aan de ParkinsonTV-tafel. Tijdens de uitzending spreken zij, samen met een ervaringsdeskundige en een in parkinson gespecialiseerde zorgverlener, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

Bekijk hier de uitzending 'Verkeer en Parkinson':

Terug naar boven