Parkinson en voeding

Parkinson en voeding

Themadossier

voeding-hero.jpg

Bij de ziekte van Parkinson kan het eten en drinken op den duur moeizamer gaan. Er kunnen klachten ontstaan zoals verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, misselijkheid, obstipatie (verstopping) en gewichtsverlies. Door te letten op uw voeding kunnen deze klachten worden verminderd.

Artikelen over parkinson en voeding

Vraagbaak over voeding

De Parkinson Op Maat-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen de onderzoekers nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Een onderdeel van de Parkinson op Maat-studie, is de zogenaamde vraagbaak. Experts geven hierin antwoord op vragen over verschillende thema's.

Ga naar de vraagbaak over parkinson en voeding

Ga naar de vraagbaak over parkinson en de darmflora

Op het themablad 'Parkinson(medicatie) en voeding leest u tips en adviezen met betrekking tot parkinson(medicatie) en voeding.

Lees en/of download het themablad over parkinson en voeding

Op de website 'datisevenslikken.nl' vindt u nuttige informatie over slikproblemen.

Ga naar datisevenslikken.nl

ParkinsonTV over voeding

ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson. Iedere maand nemen presentator Marten Munneke of presentatrice Marlies van Nimwegen en vaste gast prof. dr. Bas Bloem plaats aan de ParkinsonTV-tafel. Tijdens de uitzending spreken zij, samen met een ervaringsdesdkundige en een in parkinson gespecialiseerde zorgverlener, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

Voeding en Parkinson

Koken en Parkinson

Maag- en darmklachten

Voeding & P. 2020

Tips van chefkok Rinus Verweij

Blaasproblemen en parkinson

Terug naar boven