-
Waar in het lichaam begint parkinson?
Volgens een veelbesproken hypothese zou de ziekte van Parkinson op twee plaatsen tegelijk beginnen, namelijk in de darmen èn in het reukgedeelte van de hersenen. Volgens nieuw onderzoek klopt dat niet.
-
Dansen voor mensen met parkinson en MS haalt het NOS Journaal
Dansen tegen of juist mét de Parkinson of MS?
Afgelopen zaterdag 11 februari jl. hebben hondertwintig dansers waaronder ca. 15 begeleiders onvergetelijke momenten beleefd tijdens een bijzonder dansspektakel in Bovenkerk.
Deze middag was speciaal voor mensen die een uitdaging ervaren in bewegen als gevolg van o.a. Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma. Daarbij maakte het niet uit of je kon lopen, staan, last had van bevriezingsverschijnselen of een rollator of rolstoel nodig had. Desgewenst kon je alle oefeningen op een stoel meedoen.
-
Blog: Vitamine B12, een bijzondere ontmoeting!
“Jij moet volgens mij aan de B12-injecties”, zegt een vriend als ik hem begroet. “Ik heb nog eens nagedacht over wat je me hebt verteld, maar het lijkt echt op een vitamine B12-tekort”, legt hij uit. Van nature ben ik nogal sceptisch maar niet te beroerd om iets uit te proberen. “The proof of the pudding is in the eating”, nietwaar.
-
Blog: Dagboek Parki - januari 2023
Op 2 januari kwam ik thuis, na een heerlijke vakantie bij mijn vriendin Anneke, haar man en twee honden. Ondanks het matige weer liepen we elke dag vijf tot acht kilometer. Heerlijk. Ik merkte wel dat ik iets banger was, dat met name de jonge herdershond mij ondersteboven zou lopen. “Waarschijnlijk is ze alleen maar bezorgd om je Ria, omdat je anders loopt dan vroeger”, zei Anneke.
-
Blog: Praten over later
Het moest er toch een keer van komen, Marg en ik zijn ons gaan verdiepen in de toekomst. Met de ziekte van Parkinson weet je dat die toekomst er anders uit ziet dan als je gezond bent en dat is zwak uitgedrukt 'geen leuk vooruitzicht'. Dat maakt nadenken en praten erover niet makkelijker, maar wel noodzakelijker.
-
Blog: Botontkalking (osteoporose)
Omdat de botten op de foto van mijn (gebroken) pols wel wat scherper zouden mogen zijn, adviseerde de chirurg een botdichtheid meting.
-
170 verschillende pesticiden aangetroffen in mens, dier en milieu
Een groot, Europees onderzoek naar aanwezigheid van pesticiden in het milieu en bij dieren en mensen komt met de eerste resultaten. Dit project SPRINT wordt gefinancieerd door de Europese Commissie.
-
Antwoorden op Kamervragen over naderend medicijninfarct
Het lid Van Haga (Groep Van Haga) stelde vragen over een naderend ‘medicijninfarct’ aan minister Ernst Kuipers (2022Z26424, ingezonden 28 december 2022).
-
Voor goedkope medicijnen betalen we te weining , voor dure te veel (Academie Nieuwezorg)
Nooit eerder was er zo'n groot tekort aan medicijnen in ons land. Voor de oorzaak wordt gewezen naar problemen met productie van grondstoffen en geneesmiddelen in landen zoals China, maar ook het strikte Nederlandse preferentiebeleid is verantwoordelijk voor de huidige medicijnschaarste. Dit voorkeursbeleid houdt in dat op het moment dat er meerdere aanbieders zijn van een identiek (generiek) geneesmiddel, enkel de goedkoopste variant (volledig) zal worden vergoed. (Bron: Academie Nieuwezorg)
-
Als overheid niet ingrijpt, is de medicijnencrisis snel een feit (FD.nl)
Het tekort aan medicijnen loopt dit jaar nog verder op. Daarvoor waarschuwen huisartsen, specialisten en apothekers in een brandbrief aan de minister. De overheid moet streng regie gaan voeren over de productie, vindt emeritus hoogleraar klinische farmacologie Adam Cohen. (Bron: FD.nl)
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 110
- 111
- 112
- ...
- 207
- Volgende pagina