-
Blog: Alles goed?
Als mensen elkaar tegenkomen hoor je vaak de vraag: "Hallo, hoe is het? Alles goed?" Wanneer is het eigenlijk goed? Kan werkelijk 'alles' goed zijn?
-
Achter het rookgordijn
Hoewel we al veel weten over parkinson bevat de ziekte nog veel raadselen. Eén van die mysteries ligt in het opmerkelijke feit dat roken de kans op het krijgen van de ziekte verkleint. Een recente Amerikaanse studie probeert het raadsel achter dit rookgordijn op te helderen.
-
Blog: Dagboek van Parki – mei 2024 – Slaapproblemen bij parkinson
Zoals bij de vaste lezers van mijn blog bekend is, heb ik al heel lang een slaapprobleem. Althans, ik ben erg vroeg wakker. Gelukkig ben ik niet meer om half vier of vier uur wakker, maar meestal tussen vijf uur en half zes. Voor anderen een gruwel, ik ben er zelf inmiddels aan gewend. Omdat ik er overdag zelden last van heb, houd ik mijn zelfontdekte trucjes aan, om minder slecht te slapen.
-
Blog: De olifant in de kamer, of is het een kudde olifanten?
Puur per toeval kreeg ik op mijn Spotify-account een verwijzing naar een podcast genaamd '2 Parkis in a Pod'. Zoals de titel al doet vermoeden is dit een podcast van twee Engelse parkinsonpatiënten die met Bas Bloem een aantal door hem geschreven 'papers' doornemen.
-
4th Annual Dutch Parkinson Scientists Congress
After another successful DPS conference in Nijmegen in 2023, DPS is delighted to organize the 2024 edition in Utrecht. DPS invites all members of the Dutch Parkinson Scientists to attend the DPS congress on Friday November 1st in Utrecht.
-
Blog: Voelen wat zij voelt
Ik ben samen met Marg bij een dansvoorstelling. Ik zit met mijn rechterarm tegen haar aan. Ze heeft sinds een tijdje last van ongecontroleerde bewegingen van haar hoofd en soms van haar hele bovenlichaam.
-
Angst als voorteken
Parkinson komt zelden alleen. De ziekte uit zich geregeld samen met een breed palet andere klachten, waarvan sommige zich al eerder aandienen. Een minder bekende klacht in dit palet vormen angststoornissen, die de kans op latere parkinson verdubbelen, zo blijkt uit recent Engels onderzoek.
-
Deelnemers gezocht voor een groepsinterview over de betrokkenheid van bedrijven bij onderzoek met hersen-organoïden
Hersen-organoïden, ook wel mini-breintjes genoemd, worden gebruikt om onderzoek te doen naar hersenaandoeningen, zoals parkinson. Organoïden worden gemaakt in het lab, door donorcellen van een mens te laten groeien in 3D. Om onderzoek met organoïden te versnellen en te verbeteren, wordt er door de universiteit vaak samengewerkt met bedrijven. Deze bedrijven gebruiken organoïden bijvoorbeeld om nieuwe medicijnen te maken en te testen.
-
Promotie Rozemarije Holewijn: Diepe hersenstimulatie voor de ziekte van Parkinson
Dinsdag 14 mei 2024 verdedigt Rozemarije Holewijn haar proefschrift: 'Deep Brain Stimulation for Parkinson’s Disease: Sound asleep or wide awake?'.
-
ProRail neemt afscheid van chemische onkruidbestrijding
ProRail stopt met het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen zoals glyfosaat. ProRail maakt op dit moment nog gebruik van chemische onkruidbestrijding op ballastbed, schouwpaden en bij de bestrijding van bepaalde plantensoorten. Dat is nodig om de veiligheid van deze plekken te garanderen. De komende jaren komt hier gefaseerd een einde aan (Bron: ProRail.nl).
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 49
- 50
- 51
- ...
- 206
- Volgende pagina