Berichten over Blog

 1. Blog: Flarden uit mijn Bio n.a.v. een gedicht

  Er stond een gedicht in de krant. Het gedicht is van Jules Deelder. Het gaat over voetbal en ik kende het niet. Er staat ook een commentaar bij. De sportverslaggever Paul Onkenhout schrijft over dit gedicht: “Deelder is erin geslaagd in 28 woorden één van de meest bepalende naoorlogse momenten uit de Nederlandse geschiedenis te vangen en te ontleden”.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Dip?

  Het is nu half 10 en ik lummel nog steeds in mijn pyjama rond. Ik kom er niet toe om mij aan te kleden. Gisteren heb ik gewerkt en gisteravond lag ik al voor tienen op bed. Trouwens het hele weekend lag ik er al vroeg op. Of het nu een bijwerking is van de nieuwe harttabletten? Maar ik slaap de laatste dagen zeer vast en word dan stram, stijf en suf wakker. Ook merk ik dat de parkinsonklachten toenemen.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Dierenliefde

  Al geruime tijd ben ik aan het zoeken waar ik mijn dierenliefde kwijt kan, naast onze twee katten.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: "Laat parkinson niet winnen"

  Ik zag op de website van de Parkinson Vereniging de slogan, “Laat Parkinson niet winnen”. Word lid van de Parkinson Verenging.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Dagboek van Parki - Eind april -half mei 2023

  Zaterdag 29 april: wandeling  van Oudewater naar Haastrecht. Deze wandeling werd georganiseerd door een vrijwilliger van TeVoet, dè vereniging van hoeders van het onverharde pad. TeVoet behartigt in Nederland al ruim 25 jaar de belangen van de recreatieve wandelaar en zet zich in voor behoud, verbetering en uitbreiding van onverharde paden.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Tips voor het goed omgaan met parkinson en met je relatie!

  Dit gebeurt er als je parkinson krijgt. Het raakt iedereen. Het leven van je partner verandert, je kinderen maken zich zorgen, familie en vrienden schrikken.Omdat iedereen in het systeem met elkaar verbonden is, heeft het ook effect op iedereen als iemand iets overkomt.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Onbegrijpelijk gevoel

  Dat voel ik over mij heen komen na mijn gesprek met mijn parkinsonverpleegkundige. Eerst ging het over hoe ik mij voelde en over de freeze momenten. Mijn medicijngebruik. Ook werd mijn gevoel in de dagbehandeling besproken.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Duodopapomp

  Het is inmiddels 3 jaar geleden dat de duodopa-pomp bij mij geplaatst is. De blogs die ik toen schreef zijn samengevoegd. Het resulteerde in de het boekje : Parkinson…loop naar de pomp!!

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Brief van parkinson aan Hans

  Beste Hans,

  Wanneer ik er niet was geweest
  dan had je hier niet gezeten.
  Dank zij mij openen zich wegen
  die anders gesloten bleven.
  Je doorkruist diepe dalen
  die je anders haad vermeden.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Parkinson als leidend voorwerp

  Ik kwam recentelijk onderstaande tekst tegen en die heb ik in een zelf gemaakte foto verwerkt. De schoonheid en zachtheid van de opkomende zon op de achtergrond met een keiharde confronterende tekst op de voorgrond. Een omschrijving die ik zelf niet beter kon bedenken. Een waarheid als een koe.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven