Berichten over Blog

 1. Blog: Er komt altijd iets voor in de plaats

  “Volgens mij zou omgaan met verandering tot kunst verheven moeten worden” zeg ik tegen Souff. Misschien kans op subsidie? Hihi. We zitten aan het ontbijt en kijken terug op de voorgaande twee maanden. Er is nogal wat gebeurd. Ik heb weer het nodige ingeleverd.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Prikken en slikken

  Vandaag heb ik mijn jaarlijkse griepprik gehad. En ook maar meteen een prik tegen pneumokokken.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Vandaag al

  Voor het eerst naar het Parkinson Café, samen met Marg. Ik wist niet wat ik kon verwachten en was verbaasd over de grote opkomst.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: 10 november – de dag van de mantelzorger

  Vandaag 10 november kreeg ik een mail om mij er aan te herinneren dat 10 november de dag van de mantelzorger is. Ik sta er persoonlijk niet bij stil bij zo’n dag, laat staan dat ik er Überhaupt bij stil zou staan dat wij als partners worden gezien als elkaars mantelzorgers?

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Gaat lekker

  Mijn vorige blog eindigde bij de gyneacoloog, zij wilde wel eens lezen hoe de weg naar de pomp er uit kan zien. Reactie:…het is heel informatief en verdiepend om als zorgverlener ook mee te krijgen wat er eigenlijk allemaal gebeurt buiten  de deur van de spreekkamer….

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Eerste lustrum, oktober 2017 - oktober 2022

  Het Lustrum, van het Latijn Leure, (zuiveren) was van oorsprong een zoenoffer en zuiveringsritueel dat de Romeinen hielden na het afnemen van een census. Omdat dit een vijfjaarlijks gebeuren was, kreeg lustrum als tweede betekenis een periode van vijf jaar. (bron Wikipedia)

  Toon volledig bericht

 7. Blog: De boekenkast en het uitstellend vermogen

  Al 4 maanden ben ik bezig in mijn hoofd om de boekenkast uit te ruimen, schoon te poetsen en opnieuw in te delen, waarbij overbodige lectuur opgeruimd zal gaan worden.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Parkinson? Houd je aandacht erbij! …

  “Daar heb ik toch geen verstand van! Maar het lijkt me wel spannend”. Zo reageerde een vriend toen ik hem vroeg of hij zin had om met mij een cursus aan parkinsonpatiënten te geven. De cursus is ontwikkeld door de Parkinson Vereniging en ik had ‘m al een keer eerder gegeven. Dus met de inhoud zat het wel goed.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Testen en on-kunnen

  Hoewel testen in mijn vorige, pre-PD leven mede voor een tamelijk riant inkomen zorgden, heb ik er eigenlijk de pest aan. Dat begon al op het voortgezet onderwijs, waar de leraar Frans zonder het schaamrood  op zijn treken aankondigde dat hij het komende proefwerk over  de verschillende vormen van de subjonctief zo moeilijk mogelijk ging maken. Ik dacht toen en nu weer als ik dit lees dat dat zo fout was als maar zijn kon.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: De kracht van positieve gezondheid

  Een mailtje van een collega: ‘ik hoorde dat je ziek bent’. Dat raakte me en zette me aan het denken, ben ik ziek? Ja, ik heb de ziekte van Parkinson en ben nu tijdelijk volledig met ziekteverlof. Maar ben ik ziek of heb ik een ziekte? Parkinson beperkt mij in mijn bewegingen, ik ben eerder vermoeid en mentaal minder weerbaar. Maar zittend in de zon op een terras met een vriendin, voel ik me niet ziek.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven