Berichten over Blog

 1. Blog: April doet wat hij wil…

  Terugkijkend op april was dat een druk maandje. Na de Corona-rust is het wennen aan al die sociale verplichtingen. Mijn bloeddruk schoot ineens, midden in de nacht , omhoog. Normaliter is mijn bloeddruk laag: 106-69-78, nu ineens 169-99-85. Ik kan je vertellen dat ik me helemaal niet goed voelde. Hartkloppingen, benauwd, ik dacht even dat ik het loodje zou gaan leggen. Gelukkig zakte het na een uurtje af. Ik ben er nog 😉.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: You never walk Alone

  Een lied dat je in alle vezels raakt, zeker als hij gezongen wordt door Lee Towers. Vandaag was er weer een moment waarop ik het nummer even iets harder dan gebruikelijk uit de luidsprekers liet schallen.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Sterke handen

  Bij de ziekte van Parkinson horen pillen, veel pillen. En dus ook veel strips en potjes waar die pillen in zitten. De potjes zijn voorzien van een kinderbeveiliging en daar zit hem het probleem.

  Toon volledig bericht

 4. Blog: De laatste blog

  De neuroloog zei tien jaar geleden tegen Hans: “Meneer Gerretsen u heeft Parkinson, maar daar gaat u niet dood aan.” 

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Kleur bekennen

  Het zijn roerige tijden. Corona is na twee jaar nog maar net enigszins onder controle of het volgende virus dient zich alweer aan. En deze variant is zo mogelijk nog moeilijker te bestrijden dan alle voorgaande Corona mutaties.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Vermoeidheid

  Vermoeidheid speelt mij regelmatig parten. Het is geen vermoeidheid die ik relateer aan slaapgebrek.

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Ouderdom of parkinson?

  Ik slik mijn cynisme in. Ik begrijp de verwarring. Ik weet ook wel dat er een zekere overlap tussen ouderdomsklachten en parkinson bestaat.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Wie vragen stelt vindt af en toe een antwoord

  Voor controle is nodig dat je de feiten kent. Wie feiten wil kennen moet nieuwsgierig zijn. Wie nieuwsgierig is, stelt vragen. Wie vragen stelt, vindt af en toe een antwoord. Dat maakt je niet alwetend.

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Bang, omdat het afwijkt van hoe het hoort te zijn

  Parkinson heeft me er van bewust gemaakt, hoe gevoelig ik ben voor wat anderen er wel niet van zullen vinden. 

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Vergeet je pillen niet!

  We hadden in een weekend zes logés: vier kleindochters en één stel ouders. De andere ouders zouden zondagmiddag hun dochters weer komen ophalen en een hapje mee-eten. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven