Berichten over verpleeghuis

 1. Verpleeghuizen kunnen niet meer zonder naasten van bewoners

  Verpleeghuizen in Nederland kunnen bijna niet meer zonder naasten van verpleeghuisbewoners. Dat stellen MantelzorgNL en Patiëntenfederatie Nederland na onderzoek onder mensen met een naaste in het verpleeghuis. Uit dat onderzoek blijkt dat tweederde van de mensen met een naaste in het verpleegtehuis daar (zorg)taken op zich neemt. Meer dan de helft van die mensen besteedt daar meer dan drie uur per week aan.

  Toon volledig bericht

 2. Patiëntenfederatie: voldoende verpleeghuisplekken zijn en blijven noodzakelijk

  Mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zorg thuis geen optie is, moeten in Nederland in de nabije en verre toekomst terecht blijven kunnen in het verpleeghuis. Die oproep doet Patiëntenfederatie Nederland in aanloop naar het debat aanstaande donderdag in de Tweede Kamer over de toekomst van de ouderenzorg. 

  Toon volledig bericht

 3. Klinische revalidatie in Punt voor Parkinson stelt definitieve verpleeghuisopname uit

  Er is onderzocht of een kortdurend zes-weeks revalidatieprogramma in Punt voor Parkinson Groningen, verpleeghuisopname kan uitstellen in de gevorderde fase van de ziekte van Parkinson.

  Toon volledig bericht

 4. Gesprek over levenseinde in verpleeghuis kan beter

  Het gesprek in het verpleeghuis tussen artsen en (naasten van) cliënten over de zorg die cliënten richting hun levenseinde willen krijgen, kan beter. Dat blijkt uit een onderzoek dat Patiëntenfederatie Nederland heeft gedaan onder vooral naasten van verpleeghuisbewoners.

  Toon volledig bericht

 5. VIP 2 presenteert rapport over de parkinsonwoonafdeling

  Fase 1 van het door ParkinsonNL gesubsidieerde ParkinsonNet project ‘Verpleeghuizen op weg naar Integrale Parkinsonzorg – 2’ (VIP2), dat zich bezig houdt met het verbeteren van de parkinsonzorg in verpleeghuizen, is afgerond.

  Toon volledig bericht

 6. Uitnodiging focusgroep voor mantelzorgers over slikproblemen in de langdurige zorg

  Update 28 februari 2023: Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze focusgroep

  Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ) is bezig met de ontwikkeling van een richtlijn die zorgverleners, cliënten en naasten kan ondersteunen bij slikproblemen in de langdurige zorg.

  Toon volledig bericht

 7. Resultaten van enquête onder verpleeghuizen: hoe is de zorg voor parkinsonpatiënten geregeld?

  Welk verpleeghuis bij ons in de buurt is gespecialiseerd in parkinson of parkinsonismen? Het is een vraag die regelmatig aan het bureau van de Parkinson Vereniging wordt gesteld. Als Parkinson Vereniging vinden wij het belangrijk om hier een goed antwoord op te kunnen geven. Daarom hebben wij bij verschillende verpleeghuisorganisaties in Nederland navraag gedaan over welke zorg en activiteiten zij bieden op het gebied van de ziekte van Parkinson. Meer dan 140 organisaties hebben de enquête uiteindelijk ingevuld. 

  Toon volledig bericht

Terug naar boven