Mantelzorg

Mantelzorgdonderdag 26 januari 2017 04:00

Na de verwelkoming van de bezoekers werd een korte inleiding met algemene informatie over mantelzorg gegeven door Helma Vermeer en Suzanne Gotius (januari 2017).

Hierna werden de bezoekers aan het werk gezet met een aantal stellingen waarop gereageerd kon worden. Dit bracht een discussie op gang waarbij ieder zijn of haar persoonlijke ervaringen kon delen. Halverwege de discussie was er een pauze met een kop erwtensoep waarna de discussie vervolgd werd. Aan het einde van de bijeenkomst werd er door Helma en Suzanne nog even in gegaan op de uitkomsten van de discussie.

De algemene indruk van deze bijeenkomst was bijzonder positief. Er werd volop gediscussieerd. De deelname was met 76 personen groot - aanmerkelijk meer dan was opgegeven. De techniek liet het een beetje afweten maar uiteindelijk had dat geen gevolgen voor de bijeenkomst.

Voor wie de stellingen en reacties nog eens wil nalezen: hieronder staat een link naar een pdf bestand met daarin de stellingen en reacties. Mantelzorg is niet voor iedereen hetzelfde: het hangt af van de relatie tussen mantelzorger en patient - iedere ziekte brengt z'n eigen specifieke aandachtspunten met zich mee en ook de gemeente waarin je woont is van invloed. Sommige gemeenten bieden ondersteuning - maar je moet er wel achterheen.

Stellingen en reacties

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Zeeland

Zalencentrum Het Witte Huis 
Reekseweg 7
5411 RB Zeeland

info@parkinsoncafezeeland.nl


facebookpagina voor de regio Oss - Uden - Veghel

Terug naar boven