Mindfulness (21 september 2017)

mindfulness.jpgdonderdag 21 september 2017 09:07

Deze bijeenkomst van het Parkinson cafe Oss-Uden-Meierijstad had als onderwerp 'Mindfulness'. Na de opening van de bijeenkomst door de gastvrouw was het woord aan de spreekster.

 In de inleiding werd ingegaan op wat Mindfulness nu eigenlijk is. De therapie vind zijn oorsprong in het boeddhisme en probeert dit te vertalen naar onze cultuur. Sommige termen en technieken lijken 'geleend' uit Yoga.

Om wat handvaten te geven werden wat oefeningen gedaan onder leiding van Ingrid. Dat is met een grote groep nog niet zo eenvoudig - in de praktijk is een kleine groep of individuele coaching beter.

Is het wat voor mij? (of voor U?): een lastige vraag zonder een eenduidig antwoord. Het lijkt mij dat er situaties zijn waarin dit kan helpen tot rust te komen. Het is zeker geen wondertherapie. De uitspraak 'mits deskundig verricht kent de therapie geen nadelige effecten' is wellicht geen warme aanbeveling maar wel iets om te proberen. De referenties hieronder geven meer informatie. Mocht u op basis daarvan denken dat het voor u de moeite waard is zou u het kunnen proberen. De behandeling is geen onderdeel van het basis pakket.

Meer over mindfulness

Noot: het artikel van de Guardian is in het Engels - de beide andere referenties zijn in het Nederlands

Spreker

De presentatie werd verzorgd door Ingrid Broeder. Zij heeft een eigen praktijk voor training (in groepsverband of individueel), therapie en coaching. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: https://www.mindfulness-oss.nl

Bekijk de presentatie

Oefeningen

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Zeeland

Zalencentrum Het Witte Huis 
Reekseweg 7
5411 RB Zeeland

info@parkinsoncafezeeland.nl


facebookpagina voor de regio Oss - Uden - Veghel

Terug naar boven