Berichten over Blog: bewegen

 1. Blog: Schoonzoons

  Na een radiostilte van ruim twee maanden ben ik weer eens in de pen geklommen. De weken vliegen om, het gaat veel te hard…

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Druk en stress

  De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte en heeft zoals we weten niet alleen te maken met de zichtbare motorische symptomen. Als je 10 verschillende ervaringsdeskundigen op een rij zou zetten en een omstander zou vragen de mensen aan te wijzen die parkinson hebben, zou de persoon er misschien één of twee uithalen die aan de standaardkenmerken van parkinson voldoen. Zonder te herkennen dat de anderen ook tot dezelfde doelgroep behoren.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Dagboek van Parki – februari 2024

  Halfjaarlijkse controle bij de neuroloog en nieuwe wandelschoenen

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Parkinsonisme

  Mijn naam is Tineke Witteveen-Postma en ik ben 71 jaar. Ben getrouwd (al 50 jaar) met Jacob Witteveen en samen hebben we 2 dochters en 5 kleinkinderen in de leeftijd van 13 tot 22 jaar. 
  Bij mij werd aanvankelijk parkinson geconstateerd op 30 juni 2020: ja, in de coronatijd. Dat was overigens de aanleiding dat het duidelijk werd. 

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Ouder worden

  Ik kijk één keer per dag in de spiegel, namelijk ’s morgens na het opstaan uit bed. Dat is genoeg om er gelijk genoeg van te hebben. Ik zie er ’s morgens niet uit. Wat een ouwe kop, plooien en hangoogjes. Mijn haar zit in een soort hanenkam midden op mijn hoofd. Er zit geen kleur op mijn wangen. IJdelheid? Dat geloof ik toch niet, eerder een realistische blik op het proces van ouder worden.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Dagboek van Parki – januari 2024

  Slim horloge (en de SrivePD app) en de zonnebloem als symbool voor een onzichtbare handicap

  Toon volledig bericht

 7. Vlog: Parkinson voortouw nemen

  Rik Bronkhorst maakte een vlog met als thema 'Parkinson voortouw nemen'. Hierin vertelt hij door zijn parkinson last heeft van uitstelgedrag en vermoeidheid, waardoor hij niet altijd tot activiteiten komt. Toch plant hij diverse activiteiten waar hij voldoening uit haalt.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Schaatsen met parkinson

  Gastblog door Eddy Roerdink

  Toen ik 7 jaar geleden de diagnose parkinson kreeg, was één van de signalen dat het schaatsen niet meer zo soepel ging.
  Jarenlang had ik getraind op de kunstijsbaan van Geleen in de hoop op mijn derde elfstedentocht.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven