Parkinsonisme en parkinson late fase

Samen staan we sterker

De Parkinson Vereniging

Word lid van de vereniging
Parkinsonismen.jpg

Heeft u de regie over uw eigen leven? Of laat u de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme álles bepalen? Hoe lang blijft u nog baas over uw eigen lichaam? De Parkinson Vereniging wil haar leden ondersteuning bieden voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. Ondanks de beperkingen die de ziekte van Parkinson en parkinsonismen met zich meebrengen. Daarom biedt de vereniging instrumenten en informatie aan waarmee zo lang mogelijk de regie in eigen hand kan worden gehouden. Dit geldt voor alle fasen van het ziekteproces, inclusief de laatste fase.

Om dit doel te bereiken ondersteunen we mensen met parkinson, parkinsonisme en hun naasten om met belangrijke levensuitdagingen. Praten over de late fase van de ziekte van Parkinson of parkinsonismen en het levenseinde is niet makkelijk. Zowel mensen met parkinson(ismen), hun naasten als zorgverleners vinden het vaak een moeilijk onderwerp. Maar het is wel heel belangrijk, om daarmee de juiste zorg te bieden die past bij de wensen en behoeften. De Parkinson Vereniging biedt hiervoor gesprekshulpen en scholing.

Gesprekshulpen voor de late fase

De gesprekshulp voor de late fase van de ziekte van Parkinson bestaat uit informatie en voorbeeldvragen waarmee mensen met parkinson en hun naasten het gesprek met elkaar en hun zorgverleners kunnen aangaan. Er is ook een gesprekshulp voor atypische parkinsonismen. De gesprekshulp kan bijdragen aan betere zorgverlening gedurende de late fase en het sterven. Het geeft vaak rust als mensen hun wensen en grenzen kenbaar hebben gemaakt.

Parkinson en de late fase

In het themadossier over de ziekte van Parkinson, parkinsonismen en de late fase vindt u ook allerlei documenten die u kunnen helpen regie te houden over deze fase in het leven. Denk hierbij onder meer aan verschillende verschillende wilsverklaringen.

Lees meer over parkinson en de late fase

Word ook lid van de Parkinson Vereniging en ontdek de vele voordelen van een vereniging die speciaal voor mensen zoals u is opgericht. In alle fasen van het leven biedt de vereniging de ondersteuning die u zoekt.

De leden maken de vereniging

De Parkinson Vereniging droomt van een wereld zonder parkinson(ismen). Tot het zover is helpt de vereniging de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met parkinson, een parkinsonisme en hun naasten. Dat doen we samen, met al onze leden. Zij zijn essentieel in al onze activiteiten. Alles wat we verbeteren, doen we namelijk op basis van ervaringsdeskundigheid. We bundelen elke dag onze krachten en ervaringen, zodat u zich zo gezond mogelijk blijft voelen en actief kunt meedoen in uw eigen sociale en maatschappelijke leven. We hebben daarbij ook veel aandacht voor familieden, partners, naasten en mantelzorgers.

Waarom lid worden van de Parkinson Vereniging?

Hoe meer leden de vereniging telt, hoe sterker we samen staan. Lidmaatschap is mogelijk voor iedereen. Ook als u bijvoorbeeld een werkgever bent die iemand met parkinson in dienst heeft. Als lid van de vereniging maakt u gebruik van vele voordelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Kennis en informatie: Toegang tot veel kennis en informatie over diverse thema’s: actueel, onafhankelijk en betrouwbaar
  • Parkinson Café: u krijgt uitnodigingen voor het Parkinson Café bij u in de buurt
  • Online community: Toegang tot onze online community waar u openbaar en privé uw ervaringen, tips, klachten en gedachten kunt uitwisselen
  • Parkinson Academie: Korting op cursussen en workshops van de Parkinson Academie en bijeenkomsten voor u en uw naasten

Ik wil lid worden

Meer mensen

Frank

Parkinson-_Garage - kopie - JPEG.jpg

De voortschrijdende verslechtering die zo kenmerkend is voor parkinson was bij Frank al merkbaar vanaf zijn 18e jaar. Achteraf gezien natuurlijk, want op dat moment dacht hij daar niet zo over na.

Lees meer

Irma

Parkinson-Sport - kopie - JPEG.jpg

Ze heeft parkinson, maar om nou te zeggen dat Irma zielig in een hoekje zit. Integendeel. Irma (65 jaar) is drukker dan ooit. Mede door de diagnose parkinson die zij 10 jaar geleden kreeg, voelde zij zich geroepen om veel activiteiten rond de Parkinson Vereniging op te pakken.

Lees meer

Jan en Denise

Parkinson-Wandelen - kopie - JPEG.jpg

Een eigenschap die Jan en Denise hebben en gebruiken op hun reis met parkinson, is een positieve mindset. Dit helpt hen in het maken van keuzes, zodat ze zo veel mogelijk kunnen doen wat ze willen doen.

Lees meer

Gerdy

Parkinson-Oma - kopie - JEPG.jpg

Niet gehinderd door haar verminderde mobiliteit en spraak haalt Gerdy alles uit het leven. Ik heb geen parkinson maar ik doe het erbij. Dat is altijd het motto van Gerdy geweest, vertelt haar man.

Lees meer
Terug naar boven