Berichten over Blog: denken en emotie

 1. Blog: Controleren

  Mijn vrouw vertrouwt nog steeds op mij. Maar de praktijk wijst uit: dat kan niet meer.

  Toon volledig bericht

 2. Blog: Regels

  Het mooie van een eigen blog is dat er geen regels zijn. Alles kan en alles mag. Maar laat net dát nu zijn waar ik houvast aan heb en me aan vasthoud.

  Toon volledig bericht

 3. Blog: Geluk bij een ongeluk?

  Vandaag een bericht van het Radboud gehad. Gelukkig reageerden ze heel ontspannen op mijn bericht dat mijn afstandbediening nat was geworden met "een ongelukje kan gebeuren". Er kan gewoon een nieuwe besteld worden en dan moet ik alleen naar Nijmegen om hem te koppelen aan de batterij. 

  Toon volledig bericht

 4. Blog: Een berg van moeheid

  Dagelijks vecht ik tegen de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Ik overwin de berg die er voor mij ligt als ik iets wil ondernemen. Ik probeer mij niet over te geven aan die alles verslindende moeheid.

  Toon volledig bericht

 5. Blog: Met parkinson naar Stockholm

  Gastblog door Bareld van der Ploeg

  Op 11 April was het Parkinsondag. Voor het eerst in jaren ging ik weer eens naar een Parkinson Café. Deze keer in Ede. De laatste keer was denk ik, samen met Haaije vanuit de Werkgroep Aanvullende Therapieën (WAT) in 2012 als mede-inleider, in Eindhoven.

  Toon volledig bericht

 6. Blog: Alles goed?

  Als mensen elkaar tegenkomen hoor je vaak de vraag: "Hallo, hoe is het? Alles goed?" Wanneer is het eigenlijk goed? Kan werkelijk 'alles' goed zijn?

  Toon volledig bericht

 7. Blog: Dagboek van Parki – april 2024 – Up, down en weer up

  Ik heb inmiddels een extra medicatiemoment overdag. Maar dat betekent niet dat ik ‘alles weer kan’.

  Toon volledig bericht

 8. Blog: Geef parkinson een gezicht, ofwel, laat jezelf zien…

  Vanmorgen was ik bij een behandelaar die aan mij vroeg: “Hoe is je week geweest?”
  Ik vertelde enthousiast wat er gepasseerd is. Plotsklaps komt zijn collega aanlopen en begint tegen hem te praten. De aandacht werd verlegd naar de collega en ik dacht: wat gebeurt hier nu?

  Toon volledig bericht

 9. Blog: Volkomen relaxed

  In mijn eigen ziekenhuisbedje word ik door allerlei gangen gereden en tenslotte geparkeerd naast de andere gelukkigen voor de ok.

  Toon volledig bericht

 10. Blog: Als je goed kijkt heeft iedere dag iets moois

  De afgelopen maanden zijn als een rollercoaster voorbij geraasd. Terwijl op hetzelfde moment mijn wereld leek stil te staan. Het is een vreemde contradictio in terminis (uitspraken bedoeld waarbij de gebruikte woorden met elkaar in tegenspraak zijn) maar in mijn geval is dat echt het geval.

  Toon volledig bericht

Terug naar boven