4 april 2016 Wearing off

Kees de Goede.jpg

Cees de Goede en Ingrid Burgers van het VUmc waren iets verlaat.

Om de tijd op te vullen vertelde Ankie van Dam haar ervaringen van het meedoen aan dit onderzoek. Ze vertelde dat het heel vermoeiend was geweest om 6 weken tweemaal per week naar het VU medisch centrum te reizen, maar het was wel nuttig geweest. De mensen die eraan meededen waren in 2 groepen verdeeld, waarbij de ene groep de oude behandeling kreeg en de andere groep de experimentele behandeling. Helaas werd zij ingedeeld bij de oude behandeling. Wat haar het meest bijgebleven is zijn de oefeningen in het therapiebad, waar aan het einde een ontspanningsoefening was d.m.v. drijven op het water met drijfmateriaal en met gesloten ogen aldoor een klein duwtje krijgen. Dat was heerlijk!

Cees vertelde dat er een onderzoek is gedaan naar de behandeling van “wearing-off”. Heel veel patiënten hebben last van freezing en zijn angstig om dat te krijgen. De experimentele behandeling legde de nadruk op het durven toelaten/ervaren van deze “wearing-off” en ermee leren omgaan.

Tot slot werden er oefeningen gedaan en eindigde de presentatie met een ontspanningsoefening o.l.v. Ingrid, in de trant van mindfulness. Van de oefeningen is een boekje samengesteld door het VU medisch centrum, dat te bestellen is via e-mail: info@vu-uitgeverij.nl

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Bilthoven

Logo Parkinson_CAFE_RGB

Parkinson Café Bilthoven
Koperzaal van Zorgcentrum De Koperwiek
Koperwieklaan 3
Bilthoven

Terug naar boven