Verslag dagje uit naar de Orchideeënhoeve

Parkinson café Lelystad

2 mei 2022

Uitje naar de Orchideeënhoeve

Wat in het vat zit, verzuurd niet. Dat is een oud gezegde. Het is helemaal waar.

 

Op 2 mei was het eindelijk zover. Het uitje naar de Orchideeënhoeve waar we in 2020 een donatie voor hadden gekregen van de Groene Sluis.  (waarvoor nogmaals onze hartelijke dank

Door Corona is het twee jaar uitgesteld, maar vandaag mocht het!!!

 

De bus stond om 9.15 uur  al voor ons klaar bij Palazzo. We hadden voor deze opstaplocatie gekozen omdat er rondom de Hanzeborg niet voldoende parkeergelegenheid meer  is. Hier bij Palazzo is er voldoende ruimte voor iedereen.

Ruim voor de afgesproken tijd waren de mensen al aanwezig. Iedereen vol goede zin. Best een beetje spannend. Het oude schoolreisjesgevoel komt weer een beetje naar boven. Het was stralend weer, dus dat hadden we al te pakken.

De chauffeur van Marion reizen hielp met het laden van de meegenomen rollators/rolstoelen en hielp ons de bus in.

Nadat alle deelnemers werden geteld gingen we op pad.

Via een toeristische route langs de tulpenvelden reden we richting Luttelgeest. De chauffeur hield ons goed op de hoogte met leuke informatie over alles wat we onderweg tegen kwamen.

 

Bij Luttelgeest aangekomen konden we meteen aanschuiven voor een zeer uitgebreide lunch. Iedereen liet het zich ook goed smaken.

Na de lunch kon iedereen op eigen gelegenheid lekker rondkijken in de mooie (deels) vernieuwde orchideeënhoeve.

Wat een prachtige verschillende tuinen en dieren waren er te zien. Ook de sprookjesachtige indrukwekkende zwevende bloementuin werd door velen bewonderd.

Na een bezoek aan de winkel werden we nog getrakteerd op koffie/thee met gebak.

Rond 16.00 vertrokken we weer richting Lelystad. Ook nu ook weer via een toeristische route. Onderweg zag ik her en der wat mensen een beetje knikkenbollen. Het was ook een intensieve dag met ook nog het zonnetje op je gezicht……heerlijk!!

Veilig werden we weer naar Palazzo gebracht waar iedereen als herinnering nog een orchidee kreeg. Ook onze chauffeur werd niet vergeten en kreeg een hartelijk applaus van ons allemaal en een cadeaubon.  Natuurlijk kreeg hij ook een orchidee.

Tot slot werd er nog een groepsfoto gemaakt die we ook naar onze sponsor  “de Groene Sluis” hebben gestuurd om te laten zien dat we ons uitje na 2 jaar toch eindelijk hebben gehad.

Moe en voldaan vertrok iedereen weer naar huiswaarts.

 

Dankuwel dat u erbij was en dat we met elkaar van deze zonovergoten dag mochten genieten.

 

Namens de werkgroep

« Ga terug naar Parkinson Café Lelystad

Logo Parkinson_CAFE_300

Hanzeborg
Koningsbergenstraat 201-A
8232 DC Lelystad

E-mail: info@parkinsoncafelelystad.nl

Terug naar boven