Onderzoek

Onderzoek

De Parkinson Vereniging investeert in onderzoeken en ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de huidige generatie patiënten. De Parkinson Vereniging heeft haar onderzoeksprioriteiten vastgelegd in een onderzoeksagenda.

Wetenschappelijk onderzoek neemt een belangrijke plaats in bij de activiteiten van patiëntenorganisaties. Bij de Parkinson Vereniging is dat niet anders. Van oudsher is men gewend om wetenschappelijk onderzoek top-down te benaderen. Wetenschappers stellen de prioriteiten voor wat zij onderzoeken, weliswaar met het oog op wetenschappelijke vooruitgang, maar zonder zich al te zeer druk te maken over hoe de patiënten daar zelf in staan.

Lees meer over patiëntenparticipatie in onderzoek

Onderzoeksnieuws

De Werkgroep Wetenschapsnieuws verzorgt begrijpelijke vertalingen van onderzoekspublicaties en onderzoeksrapporten. Op die manier blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek.

Lees hier onderzoeksnieuws

Oproepen

Onderzoekers zoeken regelmatig deelenemers voor hun studies. Ook zijn er patiëntonderzoekers betrokken in alle fases van onderzoek. In het overzicht van oproepen kunt u zien welke deelnemers momenteel worden gezocht.

Ga naar de actuele oproepen

ParkinsonTV over onderzoek

ParkinsonTV is een maandelijks online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson. Iedere maand nemen presentator Marten Munneke of presentatrice Marlies van Nimwegen en vaste gast prof. dr. Bas Bloem plaats aan de ParkinsonTV-tafel. Tijdens de uitzending spreken zij, samen met een ervaringsdesdkundige en een in parkinson gespecialiseerde zorgverlener, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

Bekijk hier de uitzending over onderzoek:

Terug naar boven