Verslag Bijeenkomst Parkinson Café Eindhoven, 9 januari 2020

Geneeskunst.jpg

Verslag Bijeenkomst Parkinson Café Eindhoven, 9 januari 2020

Verslag van het Parkinson Café in Vitalis Peppelrode

 Eindhoven 9 januari 2020

Con Holzscherer heet de deelnemers aan het Parkinson Café welkom. Hij geeft uitleg over het programma van vandaag en kondigt de spreker van vandaag aan: Prof. Dr. Ben de Pauw. Hij zal een lezing geven over de relatie tussen geneeskunde en geneeskunst.

Ook worden twee studenten aangekondigd van de opleiding journalistiek van het Fontys College die filmopnames maken voor hun werkstuk.

 

De PowerPointpresentatie van Prof. Dr. Ben de Pauw gaat over de geneeskunde die al jaren de voorpagina’s van de kranten en het journaal op de televisie haalt om melding te maken van nieuwe en opzienbarende ontdekkingen. Zijn er echt zoveel stappen gezet en zijn we wel op de goede weg? Hij legt uit dat er verschil is tussen geneeskunde en geneeskunst en dat we deze laatste vooral niet uit het oog moeten verliezen. Uiteindelijk zijn er maar een paar factoren die ervoor gezorgd hebben dat de gemiddelde leeftijd van de mens omhoog gaat: hygiëne, voeding en de rollator! Alle medische en farmaceutische ontdekkingen hebben lang niet zoveel invloed gehad op een langere levensduur. De aandacht van en het contact met de dokter is nog steeds van het grootste belang voor de patiënt.

In de pauze gaat de spreker persoonlijk in op individuele vragen en verhalen.

 

Na de pauze vertelt Marieke Wilde, docent aan het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE), over de mogelijkheden om aan actieve kunstbeoefening te doen binnen het CKE. Er zijn al verschillende workshops geweest tijdens bijeenkomsten van het Parkinson Café Eindhoven en er gaat nog het een en ander komen.

« Terug

Logo Parkinson_CAFE_300

Ds. Th. Fliednerstraat 5
5631 BM Eindhoven

Mail: info@parkinsoncafeeindhoven.nl

Terug naar boven