Training Jobgrip start maart 2024

Training Jobgrip start maart 2024

5 februari 2024

Het hebben van de Ziekte van Parkinson kan veel impact hebben op het werkende leven. Op basis van ervaringen van patiënten en behandelaars is op het Radboudumc de groepstraining ‘Jobgrip’ ontwikkeld. Het doel van de training is het zo lang mogelijk behouden van werk en het vergroten van de tevredenheid op het werk. Inmiddels wordt deze training ook gegeven in Rotterdam ( Rijndam Revalidatie) en Den bosch (revalidatie Tolbrug). In maart 2024 start een nieuwe groep in Nijmegen Radboudumc.

Ondersteuning bij vragen rondom werk

De training ‘Jobgrip’ is speciaal ontwikkeld voor werknemers met langzaam progressieve neurologische of neuromusculaire aandoeningen die betaalde arbeid verrichten en ondersteuning willen om zo lang mogelijk te blijven werken. Het ondersteunt mensen met spierziekten, mitochondriële ziekten, de Ziekte van Parkinson en andere chronisch neurologische aandoeningen  in hun vragen rondom werk. Tijdens de training wordt samen een plan gemaakt met als doel om uitval van werk te voorkomen, uitval uit te stellen, te kijken naar opties om werk passend te maken aan de mogelijkheden en/of een plan te maken voor het goed stoppen met werk.

In de praktijk

De training bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten van 2 uur. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn; communicatie met werkgever en bedrijfsarts, balans privé/werk, aanpassingen en regelmogelijkheden op het werk, leefstijl en actieplannen en wet- en regelgeving. Ook zijn deelnemers op het werk actief bezig met het uitvoeren van opdrachten. Het behouden van eigen regie staat centraal in de bijeenkomsten. De training wordt gegeven door 1 á 2 trainers en deskundigen passend bij het onderwerp.

Start nieuwe training

Op 14 maart start de training in Nijmegen. Deze groepstraining valt binnen de poliklinische revalidatiebehandeling en wordt vergoed door de zorgverzekering (uitgezonderd eigen risico). Om deel te nemen aan de training is een doorverwijzing van de huisarts en/of specialist naar de revalidatiearts nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid.sturkenboom@radboudumc.nl  of  Nanette.nab@radboudumc.nl.

Labels:

Terug naar boven